Omdat het mensen zijn

                    die de organisatie vormen

Hart van de organisatie is onderdeel van Je hart thuisbrengen

KvK 69458669      |   btw NL183270666B01    |    Den Haag      |    Saskia Hommes  |    2018

Ik geloof nog meer...

 

"Life is energy in motion"

Alles beweegt. Altijd, constant. Er bestaat geen eindpunt. Elk afgerond traject is weer een nieuw begin, of wordt halverwege onderbroken of ingehaald door een nieuwe realiteit. Zeker nu. We kunnen niet meer van A naar B in een rechte lijn, we moeten surfen op de golven van wat zich aandient.

 

Ik ken de modellen en theorieën en stappenplannen. Maar degene die me echt aanspreken komen op vrijwel hetzelfde neer:

er is meer. Er zit altijd iets onder of achter een situatie dat we aanvankelijk niet zien. Of waar we niet naar kijken, omdat we denken dat dat niet in een werksituatie hoort. Ik heb het over drijfveren, intuïtie, potentieel dat niet of nog niet wordt aangeboord, verborgen talenten die op het eerste gezicht niets met het werk te maken lijken te hebben. En dan is er nog de kracht van de gezamenlijkheid, de synergie van het geheel.

 

Ik ben manager, heb diverse bestuursfuncties gehad en ben naast mijn baan ondernemer. Ik geef lessen in qigong, meditatie in beweging, met wortels in de Chinese geneeskunde en de martial arts. Ik ben trainer en adviseur geweest, heb arbeids- en organisatiepsychologie gestudeerd en ben altijd gefascineerd geweest door mensen en hun ontwikkeling. Naast de qigong lessen coach en begeleid ik mensen individueel. Met als doel ze hun eigen potentieel te laten vinden, te ontdekken wat ze in zich hebben en daarmee zichzelf te ontwikkelen tot wie zij willen zijn.

 

Ik laat me inspireren door Chinese leraren en auteurs en pioniers als Alan Seale en Simon Sinek. De laatste kent u vast van zijn boek "Start with why". Alan Seale, een van mijn mentoren en coach, is auteur en de grondlegger van het Center for Transformational Presence. Ik gebruik veel van zijn inzichten en oefeningen in mijn coaching. Mijn Chinese leraren inspireren me vanwege hun openheid, bescheidenheid, nuchterheid en diepgewortelde drive om moderne wetenschap en de Oosterse zienswijze op het leven, dichter bij elkaar te brengen. Omdat zij al veel langer leven met het perspectief dat er meer is....

 

Waarom ik doe wat ik doe?

 

Ik geef u twee voorbeelden:

 

Als manager wordt u geacht om jaarlijks met medewerkers een functionerings- of beoordelingsgesprek te houden. Logisch en zeer relevant. En daarover legt u dan weer verantwoording af. Ook logisch. En dan wordt u in die verantwoording vooral gevraagd of u aan de kwantitatieve norm voldoet, of u het percentage te voeren gesprekken wel haalt, zodat we dat kunnen afvinken, toch? Maar wordt u ook wel eens gevraagd wat er uit die gesprekken kómt? Hoe het gáát met uw team, uw medewerkers en  de ontwikkelingen binnen uw afdeling? Meestal niet...

 

Ziekteverzuimcijfers in de publieke sector zijn hoog en stijgend. Dat is dus een serieus punt van aandacht. Maar ook dat wordt veelal kwantitatief beoordeeld en verantwoord. Ik heb in jaren slechts één keer de vraag gekregen hoe het me toch lukte dat cijfer zo laag te hebben. Mijn antwoord: "gelukkige mensen" werd echter weggewoven en afgedaan als een grap.

 

En dit is geen uitzondering. We managen in Nederland op basis van cijfers, percentages en indicatoren. En dat frustreert me.

 

Daarom dus.

 

We moeten echt met elkaar een andere kant op.

Menselijker, duurzamer, gezonder, completer en als het enigszins kan...

een beetje gelukkig.

 

Ik wil u graag laten zien hoe dat zou kunnen. Het kan vast op veel manieren,

maar bij mij weet u in elk geval zeker dat u te maken heeft met iemand:

 

> die zich authentiek opwindt over bijvoorbeeld bovenstaande dingen,

> iemand die wars is van dogma's en rechte lijnen,

> iemand die snel tot de kern komt met een haarscherp analytisch vermogen

> en iemand die gelooft in het potentieel in elke situatie, elk team, elk individu.

 

Ontdekt u met me mee?